OM BANDET

A.Y.R.S. blev dannet i september 2017 som et tribute band til, og med det eneste formål at spille The Sweet. Alle i bandet var enige om, at 70’ernes fede sange skulle genoplives fra et band, der har inspireret mange andre bands gennem tiderne. Vi var helt enige om, at det ikke bare skulle kopieres, ej heller klædes ud i glimmer, men derimod opgraderes til nutiden med stor respekt for disse fantastiske sange.
Tilsæt lidt lys, røg og roterende blink, så er festen simpelthen bare godt i gang.

RYTMEGUITAR

Vores rytmeguitarist, Kjeld Hansen, blev født på Vestsjælland i marts 1960 – datoen er der lidt usikkerhed om, og til det siger Kjeld, ”jeg var så lillebitte dengang, og hvem kan helt ærligt huske deres egen fødsel ?”.

Da Kjeld var 11 år, startede hans musikalske karriere med hans første spanske guitar. Teenageværelset var fyldt med plakater af The Sweet, som var hans store idoler i de år. Som 15-årig (1975) begyndte at spille i band, og spillede rytmeguitar i forskellige bands indtil 1979. Det var typisk numre af bands som The Sweet, Status Quo og CCR.

Guitaren blev herefter lagt på hylden en del år, men i efteråret 1998 blev der købt nyt gear – ny elguitar og et Marshall Stack og så var Kjeld klar til at spille rockmusik igen. Siden har bluesbandet, Band of Blues, haft stor glæde af hans kunnen – først rytmeguitar, og derefter basguitar frem til 2008.

Udover Band of Blues var Kjeld I perioden 2007-2020 også bassist i bandet Piledriver (Status Quo Tributeband). Bandet har spillet ved flere festivaler, firmafester og privatfester i både Danmark, Norge, Tyskland og Skotland. Kjeld er selv en kæmpe Status Quo fan og har oplevet dem live ca.80 gange, rundt om i Europa – men Kjeld besluttede sig for at forlade Piledriver i starten af 2020. Mange ville nok synes, at tiden var meget godt udnyttet med at spille i to bands, men siden 2016 har Kjeld også spillet guitar, bas og keyboard i bandet Ten Beers After, hvor genren rock, blues, country og pop.

Som nævnt stoppede Kjeld som bassist i Piledriver (Status Quo) i starten af 2020, men knap et halvt år senere, synes han alligevel, at han manglede pulsen fra basanlægget i ryggen, og han syntes, at der stadig er meget rockmusik, der skal spilles – og selvom Sweet blev fortrængt fra førstepladsen over Kjelds favoritter, af Status Quo, så har Sweet aldrig forladt Kjelds radar, han er stadig vild med deres musik, og både Kjeld og resten af Are You Ready Steve glæder sig over, at Kjeld igen fik lyst til at spille rock. Efter en lille rokering er Kjeld tilbage på guitar.

BASS GUITAR

Vores bassist Tommy Rex Mortensen. Han kom til verden i november ’57 i tredje baggård i Prinsessegade på Christianshavn. Naboen var Vor Frelser Kirke, hvor Tommy så blev døbt året efter.

Som 5 årig emigrerede familien til Ragnhildsgade på Ydre Nørrebro, og så var det ellers Beatles der var i rygsækken de første år. Det var stort når forældrene efter lang tids plageri endelig gav efter og købte den nyeste Beatles single.

Som teenager hørte Tommy kun Sweet, når hans lillebror smed singlerne på, og musikken brød gennem væggen der skilte de to drengeværelser. På Tommy’s værelse var det Nazareth, Deep Purple, Black Sabbath og de andre rockbands, der prægede hans teenage tid i 70’erne. Det gør de såmænd stadig, men de musiske tilbageblik indbefatter nu også andet end datidens rockbands. De muntre aftener på Trocadero, Jomfruburet og Daddys Dance Hall sætter stadig sine spor, og der går ikke en festaften uden “Best Of The 70’s” lyder gennem højttalerne – og selvfølgelig The Sweet!

Musiksmagen er alsidig, koncertbesøgene hyppige – og en enkelt koncert i midt halvfemserne gjorde ekstra stort indtryk. Big Fat Snake fyrede den af, Tommy blev bidt af slangen, og var efterfølgende mangeårig formand for fanklubben Snakers. Tommy holder mest af den rytmiske musik, men han har skam også været til klassiske koncerter – og endda en 5½ timer lang opera!

TROMMER

Jens Peter Olsen er født juni 1963 af egne forældre i Glostrup og opvokset i Rødovre, hvor han også bor i dag.

Når hans to ældre søstre hørte Tip Paraden, da han selv var 7-8 år gammel, bed han mærke i et popnummer med et engelsk band. I flere uger gik han og nynnede dette nummer, både højt og falsk, indtil hans ene storesøster købte pladen til ham. På den måde blev Funny Funny, med The Sweet, Jens Peters første single – og fra da af var han kæmpe Sweet fan igennem 1970’erne.
I løbet af teenageårene lyttede Jens Peter også til bands som Slade, T-Rex, Mud osv, men der var ingen over eller ved siden af Sweet.

Igennem sit voksne liv har Jens Peter fået en mere varieret musiksmag. I en del år har navne som f.eks Bigfatsnake, John Hiatt, Rolling Stones og Status Quo været blandt favoritterne. Og indenfor de senere år er Volbeat og Nickelback blevet føjet til listen af favoritter – en liste som The Sweet aldrig er blevet fortrængt fra for alvor.

Som 38 årig begyndte Jens Peter at gå til guitarundervisning, og det førte til, at han i ca. 10 år var rytmeguitarist og forsanger i bandet Shamrock, og har herfra masser af live erfaring. For nogle år siden købte han et brugt trommesæt, og ad lidt snørklede veje har det ført ham til en plads trommerne i vores band Are You Ready Steve.

LEAD GUITAR

Keld Ravn kom til verden en kold vintermorgen i 1953.
En speciel tak til de salige forældre, som gjorde det muligt at være medlem af ”Are You Ready Steve”.

Det hele startede med Beatles. Her var der noget der rykkede. Intet over og intet siden af. Så kom den næste revolution og han hed Jimi Hendrix. Og i 60´erne blev der komponeret musik som aldrig før og heller ikke rigtig siden.

Keld var og er mest til den lidt hårde ende af skalaen, dvs. Cream, ZZ Top, Black Sabbath, ACDC, Status Quo osv. Derfor er det også den karakteristiske Marshall lyd der inspirerer. I den mere stille ende er det blues over en bred kam, dog også helst med stikket i en Marchall.

Keld henter forsat det meste af sin inspiration i 60´erne. Derfor er det bare om at løse billet når nogle af de overlevende kommer til Danmark. Keld har en del erfaring fra forskellige bands, hvor der blev spillet alt mellem himmel og jord. Godt at det nu er den hårde og fyldige ende det nu handler om.

LEAD VOKAL

Peter Madsen, som er et smukt december-barn tilbage i 1964. Peter er født og opvokset i Jylland og er i dag bosiddende på Sjælland.

Som ung blev Peters grammofon mest brugt til plader af The Sweet, Mud og The Rubettes. Den første plade Peter fik, var en LP med Mabel.

Som både ung og voksen har Peter lyttet meget til det såkaldte “Puddelhunde Rock”, hvor bands som Bon Jovi, Europe, Def Lepperd og Whitesnake var de store favoritter. Derudover er Gasolin også blevet dyrket en del gennem årene. Og indenfor de senere år har Peter også fået smag for Volbeat.

Mens Peter stadig boede i Jylland, var han, i starten af dette årtusinde, forsanger i et traditionelt kopi/danseband. Derefter boede han nogle år i England, hvor han kom med i bandet The Floodline. De lavede deres egne numre, og genren var blues/rock. Foruden at være forsanger i The Floodline, deltog Peter i utallige Karaoke Nights, som er meget udbredt og voldsom populært i England.

Heldigvis har Peter ikke mistet glæden og begejstringen for de gamle hits med Sweet, og han glæder sig, som resten af bandet, til at komme ud og fyre den af til diverse arrangementer..